TUNTIKUVAUKSET

KUNDALIINI (Riikka)

Kundaliinijooga on maanläheistä, dynaamista joogaa, jonka avulla voit oppia tuntemaan itsesi ja mahdollisuutesi tässä elämässä. Kundaliinijoogaa sanotaan myös tietoisuuden joogaksi.

Se on yksinkertaista ja useimmille sopivaa. Se vahvistaa mm. hermostoa, tasapainottaa rauhastoimintaa ja aktivoi intuitiota sekä auttaa säätelemään mieltä ja tunnetilojen vaihtelua. Jokainen tunti on hieman erilainen, sillä harjoitussarjoja ja meditaatioita on useita satoja. Yksi kundaliinijoogatunti kestää 1,5 h.

YIN (Outi)

Yin-jooga on tasapainottava ja palauttava joogatyyli, jossa asanoita tehdään rauhallisesti ja mahdollisimman vähän lihasvoimaa käyttäen. Asentoja tuetaan tarvittaessa apuvälineillä. Yin edistää nivelten aineenvaihduntaa ja vaikuttaa sidekudosalueiden energiansaatiin. Tunti on hyvin rentouttava, rauhoittava ja auttaa usein parempiin yöuniin. Tunnilla on tärkeää pysähtyä kuuntelemaan oman kehon tarpeita ja olla itselleen lempeä ja armollinen. Yin on vastakohta sille kaikelle suorittamiselle, mistä päivämme täyttyvät. Sopii aloittelijasta konkariin. 

HATHA (Titta)

Tunnilla teemme liikunnallisen joogaharjoituksen, joka yhdistää liikkeen virtaavaan hengitykseen. Tunti sisältää rauhoittavan hengitysharjoituksen ja kehoa lempeästi liikuttavan lämmittelyn. Tunnin aikana joogan perusasanat ja turvalliset linjaukset tulevat sinulle tutuiksi. Tunti päätetään lyhyeen meditaatioon ja rentoutumiseen. Harjoitukset tehdään omaa kehoa kuunnellen sekä asanoihin ja siirtymiin keskitytään kiirehtimättä.

RENTOUTUS (Titta)

Tämä tunti on hengähdyshetki arjen keskellä. Sekä kehosi että mielesi rentoutuu ja palautuu. Tunnin alussa tehdään joogasta tuttuja lempeitä liikkeitä ja hengitysharjoituksia. Sen jälkeen teemme levolliseen mielentilaan laskeutuneena ohjatun rentoutus- ja/tai meditaatioharjoituksen. Tällä tunnilla voit vain olla ja hengähtää. Tunti sopii kaikille.

DYNAAMINEN JOOGA / VINYASA FLOW (Mia)

Dynaaminen jooga on kokonaisvaltainen harjoitus, joka huomioi kehon ja mielen, liikkeen tarpeen ja palautumisen tarpeen. Tunti toimii Vinyasa Flown periaatteella eli hengitys liikuttaa meitä asanasta toiseen. Tunnilla tehdään meditatiivinen hengitysharjoitus, liikkuvuutta lisäävää lämmittelyä ja klassisia Hatha-joogastakin tuttuja asanoita sekä palauttavia asanoita ja loppurentoutus. Tuntien rakenne voi vaihdella, mutta elementit pysyvät tuttuina. Liikunnallinen dynaaminen jooga sopii aivan kaikille, koska asanat tehdään ohjatusti ja omien tuntemusten mukaan.

LEMPEÄ FLOW (Outi)

Lempeä Flow on kaikille soveltuva hidastempoinen tunti jossa yhdistyy pehmeä liike ja rauhallisena virtaava hengitys. Välillä asentoihin jäädään pidemmäksi aikaa viipyilemään. Keskiössä on kehon liikkuvuuden lisääminen hyvin lempeällä ja jokaiselle keholle sopivalla tavalla. Syke ei juurikaan tällä tunnilla nouse. Kuten kaikki jooga, on tämäkin tunti erinomainen vastapaino istuen tai seisten tehdyn työpäivän jälkeen.

TUOLIJOOGA (Outi)

Tuolijoogatunnilla käydään läpi koko kehoa avaavin, rauhallisin liikkein. Tunnilla tehdään monipuolisesti liikkeitä istuen, seisten ja tuolia hyödyntäen, helppoja hengitys- ja rentoutusharjoituksia unohtamatta. Rauhallinen liike yhdistettynä hengitykseen tuo tyyneyttä mieleen ja liikkuvuutta kehoon. Tuolijooga voi olla tapa säilyttää kehon toimintakyky mahdollisista rajoitteista huolimatta. Myös erityisen hyvää tunti tekee istumatyöläisille koska tunnilla tehtävät liikkeet on helppo siirtää omaan arkeen tauottamaan työpäivää. Ja pientä hengähdyshetkeä kaipaavat toki ihan kaikki, joten tule ennakkoluulottomasti kokeilemaan monipuolista tuolijoogaa.

FASCIA METHOD (Outi)

FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä kehonhuoltomenetelmä. FasciaMe-konseptissa yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely pallolla. Näkökulma on kuntouttava sisältäen harjoitteita yleisimpiin tuki- ja liikuntaelinoireisiin. FasciaMe soveltuu kaikille jotka haluavat edistää hyvinvointiaan.

METSÄJOOGA (Mia)

Metsäjoogaamme japanilaisen metsäkylvyn periaatteilla eli rauhallisesti kaikkia aisteja käyttämällä ja tietoisina metsän tarjoamista iloista ja hyödyistä. Aloitamme hiljaisella kävelyllä, teemme lempeitä pidentäviä, avaavia ja kiertäviä liikkeitä sekä tasapaino-asanoita. Harjoituksessa on mukana rauhoittava hengitys, sopivasti dynaamisia asanoita ja keskittymismeditaatio.

Metsäjoogaan lähdetään Haukkamäen koululta ja sen aikatauluja kannattaa seurata Sola-salin varauskalenterista.

AAMUTANSSIT (Milla)

Aloita aamusi tanssien! Tavoitteena tunnilla on tanssin ilo ja hyväntuulinen heittäytyminen tanssin pyörteisiin, mutta sen ohella herätellään sekä keho että mieli tulevaan päivään. Tunti sopii kaiken tasoisille liikkujille, eikä edellytä aikaisempaa tanssikokemusta, mutta siitäkään ei toki ole haittaa.

OMA TANSSI (Milla)

Minkälaista on minun oma tanssini? Improvisaatiopohjaisella tunnilla laskeudutaan arkiviikosta viikonloppuun tanssien. Tunnilla liikutaan ohjatusti, mutta itseä kuunnellen. Tunti opii kaiken tasoisille liikkujille, eikä edellytä aikaisempaa tanssikokemusta, mutta siitäkään ei toki ole haittaa.

KEHONHUOLTOA TANSSIEN (Milla)

Tanssia pehmeästi omaa kehoa kuunnellen ja kehoa huoltaen. Tunti sopii kaiken tasoisille liikkujille, eikä edellytä aikaisempaa tanssikokemusta, mutta siitäkään ei toki ole haittaa.

VARAA TUNNIT TÄÄLTÄ: