TUNTIKUVAUKSET

KUNDALIINI (Riikka)

Kundaliinijooga on maanläheistä, dynaamista joogaa, jonka avulla voit oppia tuntemaan itsesi ja mahdollisuutesi tässä elämässä. Kundaliinijoogaa sanotaan myös tietoisuuden joogaksi.

Se on yksinkertaista ja useimmille sopivaa. Se vahvistaa mm. hermostoa, tasapainottaa rauhastoimintaa ja aktivoi intuitiota sekä auttaa säätelemään mieltä ja tunnetilojen vaihtelua. Jokainen tunti on hieman erilainen, sillä harjoitussarjoja ja meditaatioita on useita satoja. Yksi kundaliinijoogatunti kestää 1,5 h.

YIN (Outi)

Yin joogaharjoituksessa keskitytään vahvasti oman kehon tuntemuksien kuunteluun ja hengityksen tarkkailuun. Yin jooga on keskittynyt harjoitus, joka vaikuttaa niin fyysiseen kuin henkiseen tilaamme. Yin on vastakohta sille kaikelle suorittamiselle, mistä päivämme täyttyvät. Sen vaikutukset ovat moninaiset ja selviävät vasta itse kokeilemalla. Sopii kaikille!

HATHA (Titta)

Tunnilla teemme liikunnallisen joogaharjoituksen, joka yhdistää liikkeen virtaavaan hengitykseen. Tunti sisältää rauhoittavan hengitysharjoituksen ja kehoa lempeästi liikuttavan lämmittelyn. Tunnin aikana joogan perusasanat ja turvalliset linjaukset tulevat sinulle tutuiksi. Tunti päätetään lyhyeen meditaatioon ja rentoutumiseen. Harjoitukset tehdään omaa kehoa kuunnellen sekä asanoihin ja siirtymiin keskitytään kiirehtimättä.

RENTOUTUS (Titta)

Tämä tunti on hengähdyshetki arjen keskellä. Sekä kehosi että mielesi rentoutuu ja palautuu. Tunnin alussa tehdään joogasta tuttuja lempeitä liikkeitä ja hengitysharjoituksia. Sen jälkeen teemme levolliseen mielentilaan laskeutuneena ohjatun rentoutus- ja/tai meditaatioharjoituksen. Tällä tunnilla voit vain olla ja hengähtää. Tunti sopii kaikille.

DYNAAMINEN JOOGA / VINYASA FLOW (Mia)

Dynaaminen jooga on kokonaisvaltainen harjoitus, joka huomioi kehon ja mielen, liikkeen tarpeen ja palautumisen tarpeen. Tunti toimii Vinyasa Flown periaatteella eli hengitys liikuttaa meitä asanasta toiseen. Tunnilla tehdään meditatiivinen hengitysharjoitus, liikkuvuutta lisäävää lämmittelyä ja klassisia Hatha-joogastakin tuttuja asanoita sekä palauttavia asanoita ja loppurentoutus. Tuntien rakenne voi vaihdella, mutta elementit pysyvät tuttuina. Liikunnallinen dynaaminen jooga sopii aivan kaikille, koska asanat tehdään ohjatusti ja omien tuntemusten mukaan.

LEMPEÄ FLOW (Outi)

Lempeä flow tunti sopii aivan kaikille ja kaiken tasoisille joogaajille. Tunti on rauhallinen ja liikkeet tehdään virtaavana sarjana oman hengityksen tahtiin. 

TUOLIJOOGA (Outi)

Tuolijoogassa tehdään joogasta tuttuja kehoa huoltavia liikkeitä ja hengitysharjoituksia tuolilla istuen ja seisten. Tunti sopii kaikille!

FASCIA METHOD (Outi)

FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä kehonhuoltomenetelmä. FasciaMe-konseptissa yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely pallolla. Näkökulma on kuntouttava sisältäen harjoitteita yleisimpiin tuki- ja liikuntaelinoireisiin. FasciaMe soveltuu kaikille jotka haluavat edistää hyvinvointiaan.

METSÄJOOGA (Mia)

Metsäjoogaamme japanilaisen metsäkylvyn periaatteilla eli rauhallisesti kaikkia aisteja käyttämällä ja tietoisina metsän tarjoamista iloista ja hyödyistä. Aloitamme hiljaisella kävelyllä, teemme lempeitä pidentäviä, avaavia ja kiertäviä liikkeitä sekä tasapaino-asanoita. Harjoituksessa on mukana rauhoittava hengitys, sopivasti dynaamisia asanoita ja keskittymismeditaatio.

Metsäjoogaan lähdetään Haukkamäen koululta ja sen aikatauluja kannattaa seurata Sola-salin varauskalenterista.

VARAA TUNNIT TÄÄLTÄ: