TUNTIKUVAUKSET

KUNDALIINI (Riikka)

Kundaliinijooga on maanläheistä, dynaamista joogaa, jonka avulla voit oppia tuntemaan itsesi ja mahdollisuutesi tässä elämässä. Kundaliinijoogaa sanotaan myös tietoisuuden joogaksi.

Se on yksinkertaista ja useimmille sopivaa. Se vahvistaa mm. hermostoa, tasapainottaa rauhastoimintaa ja aktivoi intuitiota sekä auttaa säätelemään mieltä ja tunnetilojen vaihtelua. Jokainen tunti on hieman erilainen, sillä harjoitussarjoja ja meditaatioita on useita satoja. Yksi kundaliinijoogatunti kestää 1,5 h.


YIN (Outi)

Yin-jooga on tasapainottava ja palauttava joogatyyli, jossa asanoita tehdään rauhallisesti ja mahdollisimman vähän lihasvoimaa käyttäen. Asentoja tuetaan tarvittaessa apuvälineillä. Yin edistää nivelten aineenvaihduntaa ja vaikuttaa sidekudosalueiden energiansaatiin. Tunti on hyvin rentouttava, rauhoittava ja auttaa usein parempiin yöuniin. Tunnilla on tärkeää pysähtyä kuuntelemaan oman kehon tarpeita ja olla itselleen lempeä ja armollinen. Yin on vastakohta sille kaikelle suorittamiselle, mistä päivämme täyttyvät. Sopii aloittelijasta konkariin. 


LEMPEÄ ILTAJOOGA (Outi)

Lempeä Flow on kaikille soveltuva hidastempoinen tunti jossa yhdistyy pehmeä liike ja rauhallisena virtaava hengitys. Välillä asentoihin jäädään pidemmäksi aikaa viipyilemään. Keskiössä on kehon liikkuvuuden lisääminen hyvin lempeällä ja jokaiselle keholle sopivalla tavalla. Syke ei juurikaan tällä tunnilla nouse. Kuten kaikki jooga, on tämäkin tunti erinomainen vastapaino istuen tai seisten tehdyn työpäivän jälkeen.


MEDITAATIO JA RENTOUTUS (Outi)

Vastapainoa arjen stressille ja kiireelle. Tunnilla on tarjolla meditatiivista hiljentymistä, rentoutumista ja lempeästi avaavia yin-asanoita. Tunnille voi tulla ilman aikaisempaa kokemusta meditaatiosta tai joogasta. Sopii aivan kaikille!


MEDITAATIO JA GONG (Riikka)

Tunnilla teemme alkuun n. 11 minuutin hengitysharjoituksen tai mantrameditaation, jonka jälkeen rentoudutaan vilttien alla gongin äänen avulla.

Gongin ääni tarjoaa syvän rentoutumisen ja rauhoittumisen tilan. Ääni muodostaa "maton", jonka päällä voi levätä ja palautua.

Gongin ääni on luonteeltaan lävistävää. Ääni hoitaa syvällä tavalla kehon hermostoa ja umpirauhasjärjestelmää.


MANTRAPIIRI (Riikka ja Outi)

Tule viettämään rentouttava ja rauhoittava hetki mantrapiiriin!

Mantrapiirissä toistamme yksinkertaisia sanskritin tai gurmukhin kielisiä mantroja yhdessä. Varsinaista laulutaitoa et tarvitse.

Mantrat vaikuttavat mieleen. Man tarkoittaa mieltä ja trang aaltoa tai värähtelyä. Mantroilla laitetaan siis mieli värähtelemään. Se on mielen joogaa, äänijoogaa.

Mantrat tarjoavat aivoille lepohetken tutuista ehkä kaavamaisistakin ajatusketjuista.

Oma ääni hoitaa meitä parhaiten, joten tule paikalle kokeilemaan!


METSÄJOOGA (Mia)

Metsäjoogaamme japanilaisen metsäkylvyn periaatteilla eli rauhallisesti kaikkia aisteja käyttämällä ja tietoisina metsän tarjoamista iloista ja hyödyistä. Aloitamme hiljaisella kävelyllä, teemme lempeitä pidentäviä, avaavia ja kiertäviä liikkeitä sekä tasapaino-asanoita. Harjoituksessa on mukana rauhoittava hengitys, sopivasti dynaamisia asanoita ja keskittymismeditaatio.

Metsäjoogaan lähdetään Haukkamäen koululta ja sen aikatauluja kannattaa seurata Sola-salin varauskalenterista.


VARAA TUNNIT TÄÄLTÄ: