TUNTIKUVAUKSET

KUNDALIINI (Riikka)

Kundaliinijooga on maanläheistä, dynaamista joogaa, jonka avulla voit oppia tuntemaan itsesi ja mahdollisuutesi tässä elämässä. Kundaliinijoogaa sanotaan myös tietoisuuden joogaksi.

Se on yksinkertaista ja useimmille sopivaa. Se vahvistaa mm. hermostoa, tasapainottaa rauhastoimintaa ja aktivoi intuitiota sekä auttaa säätelemään mieltä ja tunnetilojen vaihtelua. Jokainen tunti on hieman erilainen, sillä harjoitussarjoja ja meditaatioita on useita satoja. Yksi kundaliinijoogatunti kestää 1,5 h.

YIN (Outi)

Yin-jooga on tasapainottava ja palauttava joogatyyli, jossa asanoita tehdään rauhallisesti ja mahdollisimman vähän lihasvoimaa käyttäen. Asentoja tuetaan tarvittaessa apuvälineillä. Yin edistää nivelten aineenvaihduntaa ja vaikuttaa sidekudosalueiden energiansaatiin. Tunti on hyvin rentouttava, rauhoittava ja auttaa usein parempiin yöuniin. Tunnilla on tärkeää pysähtyä kuuntelemaan oman kehon tarpeita ja olla itselleen lempeä ja armollinen. Yin on vastakohta sille kaikelle suorittamiselle, mistä päivämme täyttyvät. Sopii aloittelijasta konkariin. 

LEMPEÄ FLOW (Outi)

Lempeä Flow on kaikille soveltuva hidastempoinen tunti jossa yhdistyy pehmeä liike ja rauhallisena virtaava hengitys. Välillä asentoihin jäädään pidemmäksi aikaa viipyilemään. Keskiössä on kehon liikkuvuuden lisääminen hyvin lempeällä ja jokaiselle keholle sopivalla tavalla. Syke ei juurikaan tällä tunnilla nouse. Kuten kaikki jooga, on tämäkin tunti erinomainen vastapaino istuen tai seisten tehdyn työpäivän jälkeen.

TUOLIJOOGA (Outi / Titta)

Tuolijoogatunnilla käydään läpi koko kehoa avaavin, rauhallisin liikkein. Tunnilla tehdään monipuolisesti liikkeitä istuen, seisten ja tuolia hyödyntäen, helppoja hengitys- ja rentoutusharjoituksia unohtamatta. Rauhallinen liike yhdistettynä hengitykseen tuo tyyneyttä mieleen ja liikkuvuutta kehoon. Tuolijooga voi olla tapa säilyttää kehon toimintakyky mahdollisista rajoitteista huolimatta. Myös erityisen hyvää tunti tekee istumatyöläisille koska tunnilla tehtävät liikkeet on helppo siirtää omaan arkeen tauottamaan työpäivää. Ja pientä hengähdyshetkeä kaipaavat toki ihan kaikki, joten tule ennakkoluulottomasti kokeilemaan monipuolista tuolijoogaa.

METSÄJOOGA (Mia)

Metsäjoogaamme japanilaisen metsäkylvyn periaatteilla eli rauhallisesti kaikkia aisteja käyttämällä ja tietoisina metsän tarjoamista iloista ja hyödyistä. Aloitamme hiljaisella kävelyllä, teemme lempeitä pidentäviä, avaavia ja kiertäviä liikkeitä sekä tasapaino-asanoita. Harjoituksessa on mukana rauhoittava hengitys, sopivasti dynaamisia asanoita ja keskittymismeditaatio.

Metsäjoogaan lähdetään Haukkamäen koululta ja sen aikatauluja kannattaa seurata Sola-salin varauskalenterista.

AAMUTANSSIT (Milla)

Aloita aamusi tanssien! Tavoitteena tunnilla on tanssin ilo ja hyväntuulinen heittäytyminen tanssin pyörteisiin, mutta sen ohella herätellään sekä keho että mieli tulevaan päivään. Aamutansseissa liikutaan sekä ohjattujen tanssisarjojen mukaan että improvisoiden. Tunti sopii kaiken tasoisille liikkujille, eikä edellytä aikaisempaa tanssikokemusta, mutta siitäkään ei toki ole haittaa. 

OMA TANSSI (Milla)

Minkälaista on minun oma tanssini? Improvisaatiopohjaisella tunnilla laskeudutaan arkiviikosta viikonloppuun tanssien. Tunti sopii kaiken tasoisille liikkujille, eikä edellytä aikaisempaa tanssikokemusta, mutta siitäkään ei toki ole haittaa. 

KEHONHUOLTOA TANSSIEN (Milla)

Tanssia pehmeästi omaa kehoa kuunnellen ja kehoa huoltaen. Kehonhuollollisella tunnilla liikutaan pääsääntöisesti ohjattujen tanssisarjojen innoittamana, mutta kukin omaa kehoa kuunnellen. Tunti sopii kaiken tasoisille liikkujille, eikä edellytä aikaisempaa tanssikokemusta, mutta siitäkään ei toki ole haittaa.

VARAA TUNNIT TÄÄLTÄ: